Australija i Novi Zeland

australija opera house at night  australia-sidney  australija 17

Termin putovanja:
Zrakoplovom iz Zagreba

Sydney - Ayers Rock - Alice Springs - Cairns - Veliki koraljni greben - Melbourne - Christchurch - Queenstown - Rotorua - Auckland

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – LONDON – (DUBAI – SYDNEY)

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Londonu u 17.50 sati na liniji OU490 (Croatia Airlines). Po dolasku u London u 19.15 sati, nastavak leta za Sydney u 21.35 sati na liniji QF002 (Qantas Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: DUBAI – SYDNEY

Predviđeno trajanje leta za Australiju iznosi cca 22 sata s tehničkim međuslijetanjem u Dubaiu. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

3. dan: SYDNEY

Dolazak u Sydney u ranim jutarnjim satima. Nakon obavljanja carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazak prema hotelu. Prijava u hotel odmah po dolasku. Doručak i vrijeme za odmor nakon leta. U ranim poslijepodnevnim satima odlazak na panoramski razgled grada autobusom uključujući i zaustavljanje na svjetski poznatoj plaži Bondi Beach. Prekrasna australska metropola prijestolnica je savezne države Novi Južni Wales. Sydney nije glavni grad, ali je najstariji, najveći i poslovno najvažniji grad Australije. Zahvaljujući svojem položaju na brdima razvedenog zaljeva Tihog oceana, koji se kao dlan s mnogobrojnim prstima udubljuje u kopno, Sydney se smatra jednom od najljepših luka na svijetu. Posjet čuvenoj sidnejskoj Operi uz pratnju stručnog vodiča. Po završetku razgleda opere, slijedi jednosatno krstarenje po sidnejskoj luci. U kasnim poslijepodnevnom satima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: SYDNEY - NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS

Nakon doručka polazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“ koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya. Park je poznat po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima, kanjonima. Najprije ćemo posjetiti Wildlife park, stanište brojnih australskih životinjskih vrsta u svom prirodnom okruženju kao što su klokani, koale, emui i razne ptice. Nastaviti ćemo slikovitim krajolikom do područja Blue Mountains, koje se prostire na gotovo 250.000 hektara s bogatom florom i faunom, šumom eukaliptusa i prekrasnim liticama. Vožnja žičarom i uživanje u pogledu na “Tri sestre“. Povratak u Sydney. Noćenje.

5. dan: SYDNEY - ULURU (AYERS ROCK) - KATA TJUTA (OLGAS)

Doručak, organizirani prijevoz u zračnu luku Sydney i let prema „Crvenom centru“ u 10.40 sati na liniji QF5660 (Qantas), odnosno prema području stijene Uluru (Ayers Rock). Po dolasku razgled osamljenog Ulurua i vožnja oko aboridžinskog svetog brda. Zatim vožnja do gorja Kata Tjuta (Olgas), sastavljenog od više grebena neobičnih oblika. Kratka šetnja do kanjona u gorju (ako neće biti prevruće) te do podnožja stijene Uluru, gdje ćete pri zalasku sunca promatrati tajanstvenu varijaciju boja ovog jedinstvenog monolita. Nazdravit ćete uz čašu australskog vina koje se ubraja u jedno od najboljih na svijetu. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

6. dan: AYERS ROCK - ALICE SPRINGS - CAIRNS

Danas ćemo rano ustati i krenuti odmah na izlet kako biste uživali u fascinantnom izlasku sunca. Tijekom izleta doručkovat ćemo u Kulturnom centru Uluru te krenuti prema zračnoj luci na let za Alice Springs u 10.30 sati na liniji QF1940 (Qantas). Po dolasku u Alice Springs odlazak na razgled ovog nekadašnjeg rudarskog gradića, a danas glavnog ishodišnog centra za odlazak u istraživanje australske divljine. Slobodno vrijeme za ručak u svom aranžmanu. Odlazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova
prema Cairnsu u 17.45 sati na liniji QF1948 (Qantas). Dolazak u Cairns, grad na sjeveroistočnoj obali u australskoj saveznoj državi Queensland predviđen je u 20.20 sati. Odlazak prema hotelu. Noćenje.

7. dan: CAIRNS - VELIKI KORALJNI GREBEN - CAIRNS

Nakon doručka ukrcaj na katamaran i plovidba do jednog od najljepših predjela Velikog koraljnog grebena, njegovog vanjskog ruba. Veliki koraljni greben je kolaž od 3000 samostalnih grebena i otočića, a rasteže se na više od 2000 km uz obalu Queenslanda. Oduševit će vas bogatstvom morske flore i faune, uživat ćete u ronjenju na dah, imati priliku roniti s bocama i promatrati šarene koralje iz polupodmornice te upoznati jedinstvenu prirodu pod vodstvom morskog ronilačkog biologa. Kasno poslijepodne, povratak na kopno i prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

8. dan: CAIRNS – KURANDA – CARAVONICA – TJAPUKAI – CAIRNS

Nakon doručka odlazak na željezničku stanicu Freshwater. Putovanje vlakom na visoravan nad Cairnsom, do starog rudarskog mjesta Kurande s čarobnom starom jezgrom i štandovima s autentičnim suvenirima. Poslijepodne spuštanje žičarom do prve stanice za razgledavanje izložbe bilja i tropske prašume. Nastavak puta u dolinu do jezera Caravonica, gdje ćete posjetiti pleme Aboridžina Tjapukai. Predstavljanje njihove povijesti i vjerovanja u posebnom auditoriju, zatim gledanje folklorne predstave i spretnosti u rukovanju strijelama i bumerangom. Poslijepodne povratak u hotel. Večera i noćenje.

9. dan: CAIRNS - MELBOURNE - CHRISTCHURCH

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Melbourneu u 10.30 sati na liniji . Po dolasku u Melbourne u 13.35 sati, odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će Vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda proći ćemo uz poslovni centar Melbournea i Victorian Arts Centra. Posjetit ćemo i botanički vrt i impozantni spomenik sjećanja koji dominira ulicom St. Kilda. Po završetku razgleda odlazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova za Christchurch (Novi Zeland) u 23.45 sati na liniji QF133 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan: CHRISTCHURCH

Dolazak u Christchurch u ranim jutarnjim satima. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazak prema hotelu. Prijava u hotel odmah po dolasku. Doručak i vrijeme za odmor. Poslijepodne slijedi razgled i upoznavanje najvećeg grada Južnog otoka. Novi Zeland ima 3,7 milijuna stanovnika, koji žive na ukupnoj površini od 270.534 km2. Maori su naselili ovo područje u 7. stoljeću. Novi Zeland je otkrio Abel Tasman 1642., a James Cook ga je 1789. godine proglasio britanskim kraljevstvom. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan: CHRISTCHURCH - MOUNT COOK - QUEENSTOWN

Nakon doručka odlazak u Queenstown, svjetsku prijestolnicu adrenalina. Vožnja uz planinu Cook s najvišim vrhom Novog Zelanda, pokraj čarobnih jezera Wanaka, Tekapo i Pukaki, gdje su se snimale neke od najspektakularnijih scena filmske trilogije Gospodara prstenova. Saznat ćete zašto je režiser Peter Jackson izabrao upravo ovu mističnu pokrajinu za lokaciju snimanja filmova. Nastavak vožnje kroz srce Južnih Alpa. Dolazak u Queenstown u večernjim satima. Noćenje.

12. dan: QUEENSTOWN - MILFORD SOUND - QUEENSTOWN

Doručak. Cjelodnevni izlet do jednog od najljepših fjordova, Milford Sounda. Vožnja kroz mjesto Te Anau, do zanimljivog ručno kopanog tunela, koji vodi do Milford Sounda, gdje ćete se ukrcati na brod. Plovidba brodom uz nezaboravne prizore prekrasnih fjordova koje okružuju novozelandske Alpe. Uz malo sreće ugledat ćete delfine i morske lavove, kojima takvo nedirnuto prirodno okruženje posebno odgovara. Ručak na brodu. Povratak u Queenstown u kasnim večernjim satima. Noćenje.

13. dan: QUEENSTOWN - AUCKLAND

Nakon doručka odlazak u zračnu luku i prijava na let za Auckland u 10.55 sati na liniji QF4986 (Qantas) s dolaskom u 12.45 sati. Auckland je najveći grad Novog Zelanda, kojeg zovu i „gradom na dva mora“. Kraći razgled grada, posjet Aucklandskom muzeju i uspon na najviši toranj na južnoj polutci - Sky Tower. Smještaj u hotel i noćenje.

14. dan: AUCKLAND - ROTORUA

Doručak i odlazak do središnjeg dijela Sjevernog otoka do Rotorue, središta maorske kulture. Obići ćete Rainbow Springs, pogledati tradicionalnu predstavu na farmi, na kojoj ćete vidjeti različite vrste ovaca Novog Zelanda, životinja bez kojih ove države ne bi bilo. Poslijepodne obilazak termalnog parka, gdje ćete posjetiti tipično maorsko selo i vidjeti moćne gejzire koji izbacuju vodu i vrući zrak. Obilazak bazena s vrelim blatom te kulturnog središta Maora gdje ćete upoznati njihovo umijeće rezbarenja. Noćenje.

15. dan: ROTORUA - AUCKLAND - SYDNEY - LONDON

Nakon doručka, transfer do međunarodne zračne luke Auckland. Prijava na let za Sydney u 13.10 sati na liniji QF144 (Qantas). Dolazak u Sydney predviđen je u 14.50 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za London u 15.50 sati na liniji QF001 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

16. dan: LONDON - ZAGREB

Dolazak u London predviđen je u 6.55 sati. Nastavak leta za Zagreb u 8.15 sati na liniji BA848 (British Airways). Dolazak u Zagreb u 11.35 sati po lokalnom vremenu.


 

CIJENA UKLJUČUJE:

 •  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
 •  smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 13 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4*
 •  obroke prema programu
 •  sve razglede navedene u programu putovanja
 •  ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 •  lokalne vodiče u Australiji i Novom Zelandu na engleskom jeziku
 •  pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 •  jamčevinu
 •  troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 •  pristojbe zračnih luka 5.990 kn
 •  doplatu za jednokrevetnu sobu 7.200 kn
 •  dodatne obroke, usluge i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja
 •  osobne troškove
 •  putno osiguranje (preporučujemo).

Obavezne doplate po osobi:

 •  pristojbe zračnih luka 5.990 kn (plaćanje prilikom rezervacije; podložne promjenama)
 •  napojnice vodiču i vozaču 60 EUR (plaćanje na licu mjesta)

Važne napomene

 • Kategorizacija hotela u Australiji i Novom Zelandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Viza za Australiju: Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Viza) aplikaciju: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

Viza za Novi Zeland: Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za Novi Zeland, ali se prilikom ulaska u zemlju obavlja razgovor s imigracijskim službenicima.

 

Trajanje putovanja: 16 dana/13 noćenja
Najmanji broj putnika: 15
Viza: potrebna za Australiju (eVisitor viza - subclass 651)

ŠIFRA: Australija i Novi Zeland 2017 002

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2svica 18 1590

 

Aktualni programi

22.06.  Dvorci Bavarske
22.06.  Colmar
22.06.  Prag, 4 dana
22.06.  Švicarska i jezera
22.06.  Toskana, 4 dana
22.06.  Venecija, 3 dana
15.07.  Atena i krstarenje
19.07.  Sejšeli, 10 dana
02.08.  Dublin, avio
02.08.  Istanbul, avio
02.08.  Prag, bus
06.08.  Sarajevo, 3 dana
12.08.  Atena i krstarenje
12.08.  Toskana, 4 dana
13.08.  Bavarska bajka
14.08.  Šri Lanka
15.08.  London, avio
15.08.  Portugalska tura
16.08.  Helsinki i Tallinn
16.08.  Prag, bus
16.08.  Stockholm i Helsinki
23.08.  Colmar
23.08.  Oslo i Norveška
26.08.  Biseri Rusije, avio
30.08.  Cinque terre
06.09.  Prag, bus
09.09.  Atena i krstarenje
14.09.  Bruxelles, avio
15.09.  Vojvodina
19.09.  Portugalska tura
22.09.  Sarajevo, 2 dana
27.09.  Kopenhagen Oslo
27.09.  St. Petersburg
27.09.  Šri Lanka
28.09.  Lisabon, avio
28.09.  London, avio
30.09.  Atena, 4 dana, avio
30.09.  Atena i krstarenje
30.09.  Biseri Rusije, avio
30.09.  Kina, velika tura
03.10.  Tajland
03.10.  Portugalska tura
04.10.  Berlin, 5 dana
04.10.  Bali
04.10.  Kopenhagen
04.10.  Makedonija, avio
04.10.  Pariz i London
05.10.  Azurna obala
05.10.  Cinque terre
05.10.  New York
05.10.  Prag, bus
05.10.  Švicarska, 4 dana
06.10.  Barcelona, 4 dana
06.10.  Milano i jezera
06.10.  Provansa, 6 dana
06.10.  Venecija, 3 dana
07.10.  Vojvodina
12.10.  Bukurešt, avio
17.10.  Andaluzija, avio
18.10.  Dublin, avio
18.10.  Istanbul, avio
19.10.  Bruxelles, 3 dana
19.10.  Dublin iz Zadra
19.10.  Rim, avio
25.10.  Prag, avio
25.10.  Šri Lanka
25.10.  Kina, velika tura
08.01.  Kuba
20.02.  Vijetnam i Kambodža

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: