Australija i Novi Zeland

Australija1  australia-sidney  new zealand

Termin putovanja:

12 noćenja / 16 dana

Program putovanja:

1.dan / LJUBLJANA - EUROPA - AZIJA

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana ili u jednoj od bližih zračnih luka (organizirani prijevoz iz Zagreba uz doplatu). Polazak zrakoplova i let preko jedne od europskih zračnih luka prema Aziji.

2. dan / AZIJA - SYDNEY  

Na letu prema Australiji presjedanje u jednoj od azijskih zračnih luka, nastavak leta prema Sydneyju. Noćni let.

3. dan / SYDNEY

Dolazak u Sydney u jutarnjim satima. Nakon obavljanja viznih i carinskih formalnosti odlazak na razgled grada autobusom. Prekrasna australska metropola je prijestolnica savezne države Novi Južni Wales. Sydney nije glavni grad, ali je najstariji, najveći i poslovno najvažniji grad Australije. Zahvaljujući svojem položaju na brdima razvedenog zaljeva Tihog oceana koji se kao dlan sa mnogobrojnim prstima udubljuje u kopno.  Sydney se  smatra jednom od najljepših luka na svijetu. Vožnja uz čuvenu zgradu Opere koja je jedna od najpoznatijih građevina u Sydneyu, uz  lučki most (Harbour Bridge) i najstariji dio naseljenog Sydneya - The Rocks, koji udružuje burnu prošlost i modernu sadašnjost. Zaustaviti ćete se kod prekrasnih botaničkih vrtova i uživati u pogledu na grad. Mogućnost kratkog zaustavljanja na ribljoj tržnici. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja kroz istočno predgrađe, zaustavljanje na južnom ulazu u zaljev (South Head) sa odličnim pogledom na centar grada. Nastavak vožnje prema svjetski poznatoj plaži Bondi Beach. Prijevoz do hotela i smještaj. Poslijepodnevna šetnja do živahne marine Darling Harbour. Preporučujemo posjet akvarijumu (uz doplatu) gdje se mogu vidjeti morski psi, uspon na toranj sa kojeg se pruža pogled na grad. Večera „nad gradom“, smještaj u hotel i noćenje.

4.dan / SYDNEY

Za prvi australski doručak možete probati sendvič „vegemite“ (australski namaz). Poslije doručka cjelodnevni razgled grada. Šetnja najstarijom ulicom kroz botaničke vrtove do luke Circular Quay i sve do najveće znamenitosti Australije – Opere. Uz doplatu mogućnost unutarnjeg razgleda tog prekrasnog djela arhitekture. Mogućnost posjete Muzeja suvremene umjetnosti. Poslijepodne ukrcaj na brod Captain Cook, na kojem ćete zaploviti gradskim zaljevima i uz kavu i snack uživati u slikovitim naseljima i zanimljivoj povijesti grada. Navečer povratak u hotel pješice ili javnim prijevozom. Noćenje.

5. dan / SYDNEY – ULURU (AYERS ROCK) – KATA TJUTA (OLGAS)

Doručak, prijevoz u zračnu luku i let prema „crvenom centru“, detaljnije u područje gore Uluru (Ayers Rock). Nakon dolaska razgled osamljenog  Ulurua i vožnja oko aboridžinske svete gore. Zatim vožnja do gorja Kata Tjuta (Olgas), sastavljenog iz više grebena neobičnih oblika. Kratka šetnja do kanjona u gorju (ako neće biti prevruće) i  zatim do podnožja gore - monolita Uluru, gdje ćete pri zalasku sunca promatrati tajanstvenu varijaciju boja ovog  jedinstvenog monolita. Nazdraviti ćete uz čašu australskog vina koje slovi kao najbolje na svijetu. Odlazak u hotel i večera. Noćenje.

6.dan / ULURU (AYERS ROCK) – CAIRNS

Rano ujutro autobusni prijevoz do gore Uluru i još jedan pogled na monolit, ovog puta na svjetlu izlazećeg sunca. Doručak u kulturnom središtu plemena Ananga koje se brine o svetim mjestima domorodaca. Mogućnost šetnje ispod gore uz pratnju aboridžinskog vodiča. U poslijepodnevnim satima odlazak u zračnu luku  i polet zrakoplova prema Cairnsu, mjestu na sjeveroistočnoj obali u australskoj državi Queensland. Po dolasku prijevoz do hotela i smještaj. Noćenje.

7.dan / CAIRNS - VELIKI KORALJNI GREBEN – CAIRNS

Nakon doručka ukrcaj na katamaran te plovidba do jednog od najljepših predjela velikog koraljnog grebena, njegovog vanjskog ruba. Veliki koraljni greben je kolaž od 3000 samostalnih grebena i otočića i rasteže se na više od 2000 km uz obalu Queenslanda. Oduševit će vas bogatstvom morske flore i faune, uživat ćete u ronjenju, promatrati koralje iz polupodmornice i upoznavati jedinstvenu prirodu pod vodstvom morskog ronilačkog biologa. Kasno poslijepodne, povratak na kopno i prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

8.dan / CAIRNS – KURANDA – CARAVONICA - CAIRNS

Nakon doručka prijevoz na  željezničku stanicu Freshwater. Putovanje vlakom na visoravan nad Cairnsom, do starog rudarskog mjesta Kuranda sa čarobnim starim centrom i štandovima sa autentičnim suvenirima. Poslijepodne spuštanje žičarom do prve stanice za razgledavanje izložbe raslinja i tropske prašume. Nastavak puta u dolinu do jezera Caravonica, gdje ćete posjetiti pleme Aboridžina Tjapukai. Predstavljanje njihove povijesti i vjerovanja u posebnom auditoriju, zatim gledanje folklorne predstave i spretnosti u rukovanju strijelama i bumerangom. Poslijepodne povratak u hotel. Večera i noćenje.

9. dan / CAIRNS – CHRISTCHURCH  

Nakon doručka prijevoz u zračnu luku i let prema Christchurch. Dolazak na Novi Zeland, nakon obavljanja carinskih formalnosti prijevoz do hotela. Poslijepodne slijedi razgled najvećeg grada na ovom otoku. Novi Zeland ima 3,7 milijuna stanovnika, koji žive na ukupnoj površini od 270.534 km². Maori su se naselili ovo područje u 7. st. Novi Zeland je otkrio Abel Tasman 1642. god., a James Cook ga je 1789. god. proglasio britanskim kraljevstvom. Smještaj u hotel, noćenje.

10. dan / CHRISTCHURCH – (KAIKOURA – CHRISTCHURCH) (362 km)

Nakon doručka slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu i odmor u Christchurchu. Uz doplatu cjelodnevni izlet u Kaikouro, gdje ćete u prirodnom okruženju promatrati kitove, najveće zubate životinje na svijetu, koje narastu čak do 18 m. Pauza za ručak. Nastavak vožnje kroz vinorodnu pokrajinu te obilazak vinskog podruma, gdje ćete saznati više o načinu proizvodnje vina i kušati najbolja novozelandska vina. Poslijepodne povratak u Christchurch. Noćenje.

11. dan / CHRISTCHURCH – MT. COOK – QUEENSTOWN (481 km)

Nakon doručka odlazak svjetskoj adrenalinskoj prijestolnici Queenstown. Vožnja prema planini Cook sa najvišim vrhom Novog Zelanda, pokraj prekrasnih magičnih jezera Wanaka, Tekapo i Pukaki, gdje su se snimale neke od najboljih spektakularnih scena filmske trilogije Gospodara Prstenova. Saznat ćete zašto je režiser Peter Jackson izabrao baš tu mističnu pokrajinu za lokaciju te popularne svjetski poznate priče. Nastavak vožnje prema srcu Južnih Alpa. Dolazak u Queenstown u večernjim satima. Noćenje.

12. dan / QUEENSTOWN – MILFORD SOUND – QUEENSTOWN (572 km)

Doručak. Cjelodnevni izlet do jednog od najljepših fjordova, Milford Sounda. Vožnja kroz mjesto Te Anau, do zanimljivih ručno kopanih tunela, koji vode do Milford Sounda, gdje ćete se ukrcati na brod. Plovidba brodom, uz nezaboravne prizore prekrasnih fjordova, okruženih novozelandskim Alpama. Uz malo sreće vidjet ćete i delfine i morske lavove, kojima takvo nedirnuto prirodno okruženje posebno odgovara. Ručak na brodu. Kasno navečer povratak u Queenstown. Noćenje.

13. dan / QUEENSTOWN – AUCKLAND

Nakon doručka, prijevoz u zračnu luku i let prema Aucklandu, najvećemu mjestu Novog Zelanda, znanom kao „gradu na dva mora“. Kraći razgled grada, posjet Aucklandskom muzeju i uspon na najviši toranj na južnoj hemisferi − Sky Tower. Smještaj u hotel i noćenje.

14. dan / AUCKLAND – ROTORUA (233 km)

Doručak i odlazak u središte sjevernog otoka do Rotorue, središta maorske kulture. Obilazak Rainbow Springsa, pogledat ćete predstavu na farmi, gdje ćete vidjeti različite vrste ovaca Novog Zelanda. Poslijepodne obilazak termalnoga parka, gdje ćete posjetiti tipično maorsko selo i vidjeti gejzire, koji izbacuju vodu i vrući zrak. Obilazak kulturnog središta Maora. Navečer mogućnost odlaska na folklorni nastup Maora i večeru (uz doplatu). Noćenje.

15. dan / ROTORUA – AUCKLAND – AZIJA (221 km)  

Nakon doručka, transfer prema međunarodnoj zračnoj luci Auckland. U poslijepodnevnim satima nastavak leta prema Europi preko jedne od azijskih zračnih luka. Noćni let.

16. dan / EUROPA – LJUBLJANA  

Dolazak u jednu od europskih zračnih luka, nastavak leta prema Ljubljani ili jednom od bližih zračnih luka. Transfer u Zagreb (uz doplatu).


 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:         

 

Mogućnost organiziranog transfera Zagreb – polazna zračna luka – Zagreb, informacija na upit.    

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • svi autobusni i zrakoplovni transferi u Australiji i Novom Zelandu prema programu
 • noćenje u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama
 • obroci prema programu
 • pratitelj putovanja na slovenskom jeziku
 • organizacija putovanja

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe
 • navedene doplate
 • napojnice za vozače i vodiče
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • vizu za Australiju

Dodatna ponuda (uplata prilikom rezervacije, cijene po osobi):

 • Unutarnji razgled Sydneyjske opere   270 kn
 • izlet Kaikoura   1.550 kn
 • večera Maori Hangi    660 kn

VIZA ZA AUSTRALIJU:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm

VAŽNA NAPOMENA: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
Agencija  pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

ŠIFRA: Australija i Novi Zeland 2017 003

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2andaluzija VELIKA