Argentina i Brazil

argentina3brazil rioArgentina - Mt

argentina BUENOS AIRES22  argentina2  brazil copacabana plaza rio

Termin putovanja:

VRIJEDNOST VIŠE: Hoteli minimalno 4*, smješteni u centru gradova, lokalni vodiči, uključeni sadržaji.

BUENOS AIRES – MONTEVIDEO – SAO PAULO – FOZ DE IGUAZU – BRAZILIJA – RIO DE JANEIRO

Program putovanja:

1.dan, 21.11. ZAGREB –AMSTERDAM– BUENOS AIRES

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u 14:55. Dolazak u Amsterdam u 18:55 te nastavak leta za glavni grad Argentine, Buenos Aires u 20:55.

2.dan, 22.11. BUENOS AIRES

Sljetanje u Buenos Aires u 06:55, doček lokalnog vodiča, te transfer do hotela. Nakon kraćeg odmora krećemo sa razgledom. Upoznajte se s rodnim gradom tanga! U ovom ćete se obilasku voziti pokraj Teatra Colon, jedne od najpoznatijih svjetskih opernih kuća te kulturnog ponosa „porteñosa“ (kako stanovnike Buenos Airesa obično zovu).
Posjetiti ćemo čuvenu Avenidu de Mayo koja vodi do Plaze De Mayo, trga okruženog Casa Rosadom (sjedištem vlade), katedralu Metropolitan i Cabildo (prvu gradsku vijećnicu, sagrađenu za španjolske vladavine). Na drugoj strani Avenide de Mayo naći ćete zgradu argentinskog parlamenta.
Posjet katedrali Metropolitan. Ova impozantna neoklasična građevina glavna je katolička crkva u Argentini. Mauzolej generala San Martina (nacionalnog junaka) smješten je unutar katedrale, a papa Franjo je u toj katedrali provodio bogoslužje dok je bio kardinal Buenos Airesa.
Nastavljate prema San Telmu, povijesnom naselju i najstarijoj četvrti Buenos Airesa. Posjetiti ćemo Plazu Dorrego, trg čuven po sajmu antikviteta koji se održava nedjeljom.
Naša je sljedeća postaja La Boca, vrlo živopisno područje sa čuvenom ulicom Caminito i La Bombonerom, poznatim stadionom Boca Juniorsa, jednog od najvažnijih nogometnih klubova u Južnoj Americi. Nakon vožnje pokraj stadiona zastajemo radi pješačkog obilaska ulice Caminito, prepune mjesnih slikara koji prodaju svoje slike te plesača tanga.
Slobodno vrijeme do povrata u hotel. Noćenje.

3.dan, 23.11. BUENOS AIRES

Doručak. Danas posjećujemo sjeverni dio grada, uživajući sa lokalnim vodičem u vođenom obilasku La Recolete, jedne od najglamuroznijih gradskih lokacija. Neki kažu da je ovo područje „urbani komad Pariza“. La Recoleta je predivna šetnica koja združuje skupocjene trgovine, restorane i butike. Ovo stambeno naselje čuveno je po svojim skulpturama i zgradama francuskog stila. Restorani, kavane i raskošne trgovine prostiru se uzduž Avenide Alvear i po obližnjem malom trgu. Na groblju La Recoleta nalazi se i grob Evite Peron koje je moguće posjetiti. Kulturni centar Recoleta, Nacionalni umjetnički muzej i Palais de Glace dom su vrlo važnog djela kulturnih aktivnosti Buenos Airesa. Vikendima posjetitelji mogu uživati u sajmu rukotvorina i naići na raznorazne predmete, kao i predstave na otvorenom.
U ovom ćete obilasku posjetiti i groblje Recoleta, koje je osnovano 1822. i najstarije je u Buenos Airesu. Izvorno je zemljište groblja pripadalo crkvi i samostanu franjevaca, „Recoletosa“. Groblje se proteže na šest hektara, jedno je od najistaknutijih na svijetu te ima skulpture i grobnice čuvenih nacionalnih i stranih umjetnika. Brojni argentinski junaci, predsjednici, poznati pisci, znanstvenici i umjetnici pokopani su ovdje. Posjet Recoleti uključuje i ovdašnje parkove, skulpturu Floralis Generica u parku Ujedinjenih naroda, avenije Libertador i Figueroa Alcorta, park Federativa do Brasil, Plazu Vicente Lopez y Planes i Plazu Franciju.
Vožnja do četvrti Palermo u kojoj se nalaze predivni parkovi i umjetna jezera. Gradski zoološki vrt, Botanički vrt Buenos Airesa te Argentinsko konjsko trkalište i Nacionalni tereni za polo svi redom nalaze se u ovom području. Usto ćete posjetiti i jedna od najmondenijih naselja u Buenos Airesu, Palermo Soho i Palermo Hollywood.  U ovom je području mnogo dizajnerskih butika u vlasništvu mladih mjesnih dizajnera te neformalnih i suvremeno uređenih, kao i visokomodernih i mondenih, kavana i restorana.
Slobodno vrijeme za šetnju ovim mondenim područjem.
 
Obilazak uključuje Teatro Colon (opernu kuću), jednu od najizvanrednijih gradskih građevina, koja je jedna od znamenitosti Buenos Aires otkad je 1908. sagrađena.
Teatar Colon nastao je zbog velike potražnje društva, koje je predano posjećivalo opere od ranog 19. stoljeća, a materijali korišteni pri gradnji uvezeni su iz svih krajeva svijeta. Osobito je dojmljiv „Salon de Oro“ (Zlatna dvorana), gdje kristalni lusteri i raskošni zidni ukrasi stvaraju elegantno ozračje. Zauzimajući cijeli gradski blok, ovo kazalište ima 2.500 sjedećih mjesta, dok još tisuću ljudi može stajati i uživati u operama, baletima i koncertima. U ovom vođenom obilasku posjetit ćemo razne prostorije ovog impozantnog remek-djela arhitekture. Teatar Colon iskustvo je koje treba doživjeti!
Napomena:  Uobičajeni posjeti s vodičem – odvijaju se dnevno, traju oko jedan sat i vode ih mjesni vodiči Teatra Colon.
Navečer predlažemo kratku šetnju od hotela do jedne od čuvenih kuća tanga radi večere sa predstavom tanga u La Ventani gdje ćete uživati u glazbenoj predstavi pjesme i plesa. Tradicija tanga počela je na kraju 19. stoljeća, a razvila se iz mješavine raznih ritmova izvorno plesanih u siromašnijim naseljima. Tango odražava nostalgiju i melankoliju europskih imigranata i iznjedrio je nekolicinu velikih glazbenika, poput Astora Piazzolle i Anibala Troila.
Večera uključuje predjelo, glavno jelo, desert i pića. Nakon predstave tanga povratak u hotel pješice i dolazak oko ponoći. Noćenje.

4.dan, 24.11. BUENOS AIROS – izlet u URAGVAJ sa uključenim ručkom

Doručak. Slobodan dan za osobne programe u Buenos Airesu ili grupni odlazak trajekt/hidrogliserom u glavni grad obližnje države Uragvaja. Plovidba traje oko 2h. Montevideo – glavni grad Urugvaja suvremen grad europskog štiha – grad je oprečnosti, s dobro očuvanim povijesnim zgradama na jednoj strani i brojnim suvremenim zgradama na drugoj. Rambla, čuvena lučka promenada koja se proteže na više od 30 km obale, jedna je od glavnih znamenitosti Montevidea, koja pruža nezaboravne šetnje svojim stanovnicima koji često odlaze onamo piti „mate“.
Lokalni vodič pričekati će nas na pristaništu radi detaljnog obilaska grada. Glavne su znamenitosti stari grad sa svojom čuvenom tržnicom Mercado del Puerto, Plazom Constitucion, katedralom i kolonijalnom gradskom vijećnicom, Teatro Solisom te Plazom Independencia, usred koje stoji spomenik posvećen nacionalnom junaku, Joséu Gervaisu Artigasu, te njegov mauzolej. Okrenuta prema trgu nalazi se zgrada vlade (muzej predsjednika). Glavnom trgovačkom ulicom, Avenijom 18. srpnja, protežu se trgovine, kavane i poslovne zgrade. Golema zgrada parlamenta, sagrađena između 1908. i 1925. od lokalnog mramora u 52 boje te 12 vrsta drva, urugvajski je nacionalni ponos. Obilazak zgrade moguć je samo radnim danima, ovisno o parlamentarnim aktivnostima. Provest ćemo se pokraj naselja Prado u kojem je smješten jedan od najstarijih parkova u gradu. U njemu se nalazi čuvena skulptura La Diligencia (poštanska kočija), spomenik posljednjim domorocima, Charruama, te vrt ruža. Nastavljamo do parka Battle i Ordóñez, prolazeći obelisk, spomenik La Carreta (natkrivena kola), nogometni stadion te stambeno naselje Carrasco. Potom ćemo zastati na Plazi Virgilio na kojoj je spomenik posvećen palim vojnicima mornarice i s koje izvrstan pogled na grad pruža sjajnu lokaciju za fotografiranje. U izlet je uključen i ručak na kojem ćete uživati u tipičnom roštilju u sjajnom ozračju lučke tržnice (uključeno jedno bezalkoholno piće po osobi).
Povratak uz obalu i pripadajuće plaže prema pristaništu u Buenos Airesu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan, 25.11. BUENOS AIRES – SAO PAULO

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema zračnoj luci i let za Sao Paulo, najveći grad Južne Amerike i drugo metropolitansko područje svijeta sa populacijom od gotovo 12 milijuna stanovnika. Prijevoz u ekskluzivnom vozilu od Zračne luke Guarulhos do hotela u središtu grada, uključujući usluge dvojezičnog lokalnog vodiča.
 
Nakon smještaja u hotel krećemo u obilazak glavnih atrakcija Sao Paula, uključujući središte grada sa znamenitostima: čuvenom Avenidom Paulista (financijskom četvrti), Liberdadeom (japanskom četvrti), katedralom gradske nadbiskupije, Páteo do Colégiom (rodnim mjestom Sao Paula), Samostanom São Bento, zgradom Martinelli (prvim neboderom u Sao Paulu), Burzom Sao Paula, Kulturnim centrom Banco do Brasil, Dolinom Anhangabaú i Gradskim kazalištem.  Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.

6.dan, 26.11. SAO PAULO – FOZ DE IGUAZU sa najdojmljivijim slapovima na svijetu

Doručak. Transfer prema zračnoj luci te let od Sao Paula do grada na granici Brazila i Argentine, Foza do Iguazu. Iako nije velik, Foz do Iguazú užurban je grad, zahvaljujući brojnim turistima koji dolaze vidjeti slapove te brazilskim kupcima koji dolaze kupovati uvoznu robu u Ciudad Del Este, paragvajski grad bez poreznih nameta koji je tik iza granice. Brana hidroelektrane Itaipu također donosi mnogo aktivnosti gradu, zahvaljujući velikom broju zaposlenika koji žive u Foz do Iguazúu. Po polaska iz zračne luke, prijeći ćete Most Tancreda Nevesa preko rijeke Iguazú, koja tvori granicu između Argentine i Brazila. Po ulasku u Argentinu obilazak vodi panoramskom cestom uzbrdo do argentinskog Nacionalnog parka Iguazú. Obilazak počinje dužim zadržavanjem na argentinskim slapovima. Zastat ćemo u posjetiteljskom centru i odande nastaviti do Visokog kruga (uzvodni slapovi) i Niskog kruga (nizvodni slapovi). Potom ćemo ekološkim prašumskim vlakom nastaviti do najdojmljivije točke slapova, Vražjeg grla. Nacionalni park Iguazu od 1984 godine upisan je na UNESCO-vu popisu svjetske baštine. Slobodno vrijeme. Slijedi odlazak u hotel u okolici. Noćenje.
 
7.dan, 27.11. FOZ DE IGUAZU - BRAZILIJA

Doručak. Transfer prema zračnoj luci te let do glavnog grada Brazila, Brazilije. Prijevoz u ekskluzivnom vozilu iz Zračne luke Brasilia do hotela, uključujući usluge dvojezičnog lokalnog vodiča.  Gradnja grada nazvanog „Prijestolnicom nade“ predstavlja prvorazredan primjer suvremenog pokreta brazilske arhitekture 1960-ih i smatra se jednom od najvažnijih prekretnica arhitekture i urbanističkog planiranja u 20. stoljeću te je uvrštena na Popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a.Obilazak najistaknutijih znamenitosti Brazilije: malena Crkva Gospe od Fatime, stambeni blokovi, Svetište Dom Bosco, televizijski i radijski toranj, vojni sektor sa sjedištem vojske, Memorijalni centar Juscelina Kubitscheka, Nacionalnu katedralu, Esplanadu dos Ministérios, Palaču Itamaraty, Trg triju sila, Panteon demokracije, Kulturni prostor Lucio Costa, Palača svitanja (službeno sjedište predsjednika), južni sektor veleposlanstava, (Avenija nacija) i Most Juscelina Kubitscheka. Slobodno vrijeme. Noćenje

8.dan, 28.11. BRAZILIJA – RIO DE JANEIRO

Doručak. Transfer prema zračnoj luci te let do najpoznatijeg, tzv. „Čarobnog grada“ Brazila, Ria de Janeira. Drugi najveći grad u Brazilu, s populacijom od 6 i nešto milijuna stanovnika unutar granica grada, istodobno je i obalno ljetovalište, smješteno uz Atlantski ocean i Zaljev Guanabara. Rio je blagoslovljen geografskim položajem. Otprilike 45 km razdvaja središnju gradsku četvrt Flamengo od četvrti Recreio, koja s jedne strane graniči s plavetnilom oceana, a s druge strane sa zelenilom brda. Među njima se proteže živopisno stanje uma zvano „carioca“, opuštena i vedra duha. Iako nije više glavni grad Brazila, Rio je i dalje važno kulturno, financijsko i turističko središte zemlje.
Prijevoz ekskluzivnim vozilom od zračne luke do južne hotelske zone, uključujući usluge dvojezičnog lokalnog vodiča.
 
Središte grada srce je Rija i područje gdje se kolonijalni Rio stapa sa suvremenim neboderima. Naš obilazak počinje u aveniji Primeiro de Março, prvoj gradskoj trgovačkoj ulici izgrađenoj u 18. stoljeću. Vidjet ćete palaču Paço Imperial, prvo sjedište kraljevske obitelji, Kulturni centar Banco do Brasil i Crkvu Candelaria. Odande će autobus nastaviti Avenidom Presidente Vargas, drugom najvažnijom ulicom u središtu grada, izgrađenom kako bi se iz predgrađa stvorio pristup trgovačkom središtu glavnog grada početkom 20. stoljeća, prolazeći pokraj popularne tržnice i Praçe Tiradentes.  U nastavku obilaska vidjet ćete Katedralu Metropolitan, gradski akvadukt, Crkvu svetog Ante te zgrade BNDES i Petrobras do dolaska u Lapu, najpopularniju lokaciju noćnog života Rija. Imat ćemo i panoramski pogled na Gradsko kazalište (Teatro Municipal), Nacionalnu knjižnicu i zgradu Gradskog vijeća – sve građevine nadahnute europskim stilom 18. stoljeća. Potom ćemo se voziti parkom Flamengo, otkud ćemo imati priliku vidjeti najistaknutiji dio ovog obilaska, Šećernu glavu. Do ove čuvene planine dolazi se žičarom visine 365 metara i doživljaj je to koji nikada nećete zaboraviti. Pogled na Rio sa Šećerne glave jedan je od najspektakularnijih pogleda na svijetu. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.

9.dan, 29.11.  RIO DE JANEIRO

Doručak. Nastavljamo sa obilaskom grada poludnevnim obilaskom planine Corcovada i obilaskom plaža. U četvrti Cosme Velho ukrcat ćemo se u lokalni vlakić koji će nas šumom Tijuca odvesti do vrha planine Corcovado. Vožnja traje 20 minuta i krasna je prilika da se izbliza vidi bogata vegetacija tropske prašume i da se uživa u panoramskim pogledima na grad i njegove plaže. Nakon iskrcavanja na vrhu Corcovada možete se popeti stubama ili dizalom i pokretnim stepenicama do samog vrha planine, gdje ćete stajati pokraj jednog od Sedam svjetskih čuda suvremenog svijeta, Kipa Krista Otkupitelja. Odavde imate uistinu božanstven pogled na „Čarobni grad“, a pri spuštanju ćete vidjeti neke od najljepših plaža u Riju.
U nastavku odlazimo do jedne od favela, siromašnih naselja sagrađenih na brdima u kojima jednako žive radnici malih plaća i  narko-lordovi. Pogledati ćete iznimne napore preživljanja u neprijateljskom okruženju, a pritom ipak stalno prisutnu sreću mjesnih ljudi.
Obilazak je potpuno siguran jer mještani ovise o novcu turista kako bi povećali svoje mjesečne prihode. Ovo je iskustvo koje morate doživjeti, a dostupno je samo u Rio de Janeiru.
Kasnije predlažemo večernji izlazak koji počinje krasnom večerom u restoranu za jela s roštilja i nastavlja se do noćnog kluba radi predstave folklora i karnevala – dinamične i živopisne ekstravagancije spektakularnih kostima, vještih plesača, gracioznih i lijepih mulatkinja te vatrenih ritmova brazilske sambe, s više od stotinu izvođača. Veliko finale dojmljiva je prezentacija blistavih kostima, kao što se koriste na karnevalskoj paradi. Cjelovečernji izlazak traje cca 5 sati.
Povratak u hotel. Noćenje.

10.dan, 30.11.  RIO DE JANEIRO – POVRATNI LET

Doručak. Slobodan dan za vlastite sadržaje ili šetnju sa pratiteljem putovanja do odlaznog transfera prema zračnoj luci. U cijenu hotela za ovaj dan uključena je kasna odjava, kako bi vam dan bio čim ugodniji.
Transfer prema zračnoj luci, te let prema Amsterdamu planiran za 21:45.

11.dan, 1.12. AMSTERDAM – ZAGREB

Po dolasku u Zračnu luku Shiphol u Amsterdamu oko podneva presjedanje na let za Zagreb sa polaskom u 14:30, te dolaskom u Zagreb u 16:25
Napomena: moguće su izmjena vremena letova ovisno o promjenama avio kompanije ( KLM ), kao i manje promjene u programu ukoliko su u interesu bolje organizacije s obzirom na okolnosti na terenu.


 

 

Cijena po osobi uključuje:

 • prijevoz  zrakoplovom aviokompanije KLM prema programu (ekonomska klasa) na liniji Zagreb – Buenos Aires / Rio de Janeiro – Zagreb
 • prijevoz zrakoplovom od Buenos Airesa do Sao Paula
 • prijevoz zrakoplovom od Sao Paula do Foz do Iguazúa
 • prijevoz zrakoplovom od Foz do Iguazúa do Brasilije
 • prijevoz zrakoplovom od Brasilije do Rio de Janeira
 • smještaj u hotelima minimalno 4* u centru grada na bazi noćenja sa doručkom
 • svi navedeni transferi
 • sve ulaznice gdje je navedeno
 • posjet Teatru Colon
 • Nacionalni park Iguazú u Brazilu
 • Nacionalni park Iguazú u Argentini       
 • gradska pristojba u Puerto Iguazúu
 • ulaznica za Šećernu glavu
 • ulaznica za Corcovado
 • obilazak favele
 • kasna odjava iz hotela zadnji dan putovanja
 • lokalne vodiče na destinacijama
 • pratitelja putovanja
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena po osobi ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • ulaznice koje nisu navedene pod uključeno
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3890 kn(na upit)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • dodatne ponude i putno osiguranje (preporučujemo)
 • Boravišne pristojbe u hotelima u Brazilu. Te su pristojbe izborne i putnici će biti upućeni na licu mjesta da plaćanje nije obvezno.

Predviđeni hoteli na turi:

 • 3 noćenja u hotelu Kenton Palace Buenos Aires 4*
 • 1 noćenje u hotelu Golden Tulip Paulista Plaza 4*
 • 1 noćenje u hotelu Recanto Cataratas Thermas Resort e Convention 4*
 • 1 noćenje u hotelu Windsor Plaza Brasilia 4*
 • 2 noćenja u hotelu Windsor Plaza Copacabana 4*

NAJISTAKNUTIJE TOČKE PUTOVANJA:

Brazil – sinonim za beskrajne amazonske džungle, predivne plaže, Rio de Janeiro, karneval i sambu. Sve je to točno, no u stvarnosti je Brazil znatno više, zemlja superlativa. Brazil, zemlja goleme veličine i kontrasta, ima zagonetnu privlačnost za mnoge ljude. Površine od 8,5 milijuna km2, Brazil je otprilike velik kao Europa i prekriva polovicu južnoameričkog kontinenta. Klima se mijenja od trajno toplog tropskog sjevera, preko svih suptropskih oblika do umjerenog juga. Od 16. stoljeća, kad su Portugalci počeli naseljavati tu zemlju, Brazil je oduvijek imao čarobnu privlačnost za strance. Najprije je tu bilo zlato pa kaučuk i kava, a danas turiste prije svega privlače ritam i egzotika jer ljudi ondje iskazuju mnogo veselja, dobrote i spontanosti. Ta najveća zemlja Južne Amerike odraz je očaravajućih slika!

Argentina – zemlja čiji naziv dolazi od latinske riječi „argentum“ (srebro) i koristi se otkad je takozvani  prvi „conquistador“ (osvajač) iz Španjolske došao do “Rio de la Plate” (srebrne rijeke). Argentina ima 40 milijuna stanovnika. Brojni Španjolci, Talijani, Nijemci i Francuzi emigrirali su u Argentinu, što je čini zemljom s najviše europskog utjecaja na južnoameričkom potkontinentu. Argentina je očaravajuća zemlja kontrasta i netaknute prirode. Uzduž njezinih 3.694 km od sjevera prema jugu te 1.423 km od istoka prema zapadu, možete pronaći dojmljive slapove, privlačne krajolike, ukusna vina, mirna jezera, zapanjujuće glečere, najjužniji grad na svijetu - također poznat kao „kraj svijeta“ - kao i bogat životinjski i biljni svijet. Buenos Aires, glavni grad Argentine, jedan je od najelegantnijih i najužurbanijih gradova Južne Amerike.

Urugvaj – jedna od najbolje čuvanih tajni Južne Amerike! S ukupno 600 km obale i predivnim netaknutim pješčanim plažama, zapanjujućim krajolicima u unutrašnjosti zemlje te španjolskim, portugalskim, talijanskim i britanskim utjecajem, Urugvaj je malena zemlja koja može ponuditi mnogo. Dok stanovnici većih gradova na obali rijeke La Plate uglavnom žive suvremenim načinom života, u unutrašnjosti Urugvaja i dalje se mogu pronaći pravi gaučosi, južnoamerički kauboji koji žive tradicionalnijim, seoskim životom. Urugvajci su srdačni i ljubazni ljudi velike ljubavi prema „mateu“, tradicionalnom južnoameričkom piću bogatom kofeinom, „asadou“ (roštilju), karnevalu i, naravno, nogometu. Kad prvi put dođete u Urugvaj, iznenadit ćete se ugledavši prolaznike na ulici ili autobusnoj stanici sa svojim „mateom“ u ruci te termosicom čvrsto uguranom ispod pazuha.
Napomena: moguće su promjene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

PRIJEVOZNIK: KLM

Odgovorni organizator: Mondo Travel d.o.o.

Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 14

ŠIFRA ARANŽMANA: ARGENTINABRAZIL 2017 001

Pošalji na Facebook

Ponuda

Info telefon

icon-phone+385 1 7777 980
+385 1 4832 143
+385 1 4832 141

+385 91 4832141

faceNOVO

avio

rezervacija-hotela

putno-osiguranje

korisne-informacije

poklon-bon

croatia-incoming

mozaik knjiga top 10 2lisabon 2290 2

 

Aktualni programi

25.11.  New York
01.12.  Lisabon, Advent
02.12.  Beč, 2 dana
02.12.  Beč i Bratislava
02.12.  Rovaniemi, avio
02.12.  Venecija i Verona
02.12.  Salzburg iz Osijeka
07.12.  Pariz, Advent
07.12.  Prag, bus, Advent
07.12.  Švicarska, Advent
08.12.  Milano, Advent
09.12.  Austrijsko-Slovenska
09.12.  Beč, 2 dana, Advent
09.12.  Beč i Bratislava
09.12.  Talijanska bajka
09.12.  Salzburg, Advent
14.12.  Barcelona, Advent
14.12.  Colmar, najljepši
 adventski sajmovi
14.12.  Prag, Advent
14.12.  Rim, Advent
14.12.  Švicarski Advent
15.12.  Amsterdam, Advent
15.12.  Beč, 3 dana, Advent
15.12.  Lisabon, Advent
15.12.  London, Advent
15.12.  Milano, Advent
16.12.  Austrijsko-Slovenska
16.12.  Atena, Advent
16.12.  Beč, 2 dana, Advent
16.12.  Beč i Bratislava
16.12.  Budimpešta, Advent
16.12.  Talijanska bajka
16.12.  Salzburg, Advent
16.12.  Salzburg iz Zadra
16.12.  Venecija i Verona
27.12.  Grčka avantura
28.12.  Berlin, Nova godina
28.12.  Dubai, Nova godina
28.12.  Pariz, bus
29.12.  Krakow, Nova godina
29.12.  Lisabon
29.12.  London
29.12.  New York
29.12.  Rim, 5 dana
29.12.  Varšava
30.12.  Azurna obala
30.12.  Atena
30.12.  Amsterdam, avio
30.12.  Beč, Nova godina
30.12.  Beograd,Nova godina
30.12.  Bratislava
30.12.  Budva, Nova godina
30.12.  Čarobni jug italije
30.12.  Kopenhagen
30.12.  Milano, 3 dana
30.12.  Pariz, avio
30.12.  Prag, bus
30.12.  Rim, avio
30.12.  Sarajevo, hotel 5*
30.12.  Švicarska
30.12.  Venecija, 3 dana
31.12.  Barcelona
04.01.  Prag, zimski
04.01.  Barcelona, zimski
05.01.  Lisabon, 4 dana
05.01.  London, zimski
05.01.  Venecija, 3 dana
06.01.  Amsterdam, 3 dana
09.01.  Dubai, zimski
11.01.  Istanbul, avio
11.01.  Pariz, avio
11.01.  Rim, avio