Mondotravel
Crna Gora

Europe

Crna Gora

9


putovanja

Facts

Capital

Podgorica

Currency

euro

Population

678,033

Area

13,812km2

About Crna Gora

Crna Gora je parlamentarna republika koja se nalazi na jugoistoku Europe. Također, to je sredomezna i balkanska država koja graniči s Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom, Srbijom, Republikom Kosovo i Albanijom. Glavni grad je Podgorica, a prijestolnica je Cetinje.Iz samog naziva ove zemlje lako je zaključiti kako je ovo planinska zemlja, ali ona isto tako ima i 117 plaža koje se prostiru obalom dugom 293 kilometra. Upravo je ova prekrasna obala oduševila i Lorda Byrona! Osim što je poznata po svojim prirodnim ljepotama, Crna Gora ima i bogatu povijest koja seže jako daleko. Uz to, tu se nalazi i najstarija maslina na svijetu s više od dvije tisuće godina! Sveti Stefan i Budva zasigurno su jedna od najpoznatijih mjesta u ovoj prekrasnoj zemlji, kao i čudesni kanjon rijeke Tare.

P.S. Zbog svog položaja, većinu svoje kuhinje Crna Gora dijeli s ostalim balkanskim zemljama, ali i s Turskom. Jela s janjetinom su jako popularna, kao i crnogorska pita!

Photo & Video gallery

01


3

Crna Gora

Wanna go there?
Crna Gora

Crna Gora

Crna Gora - Budva

Crna Gora - Budva

kotor crna gora

kotor crna gora

What to see:

Budva

Članak se trenutno uređuje. Trebate li više informacija o destinaciji molimo da nas kontaktirate mailom ili pozivom.

Kotor

Članak se trenutno uređuje.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter